Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

21°

Временска прогноза

21° 10°20.05 / Пон
17° 21.05 / Вто
18° 13°22.05 / Сре
19° 12°23.05 / Чет
16° 10°24.05 / Пет
18° 11°25.05 / Саб
18° 12°26.05 / Нед

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Нова група од тренери, вкупно 14, викендов во Дојран стана сопственик на лиценца од втора категорија и се здоби со право да ја продолжи едукацијата за највисоката трета категорија што ја доделува ЗРТ, односно РФМ, објави G-Sport.

Нова група од 14 тренери еден чекор поблиску до Мастер лиценца - grupna treneri master licenca

Меѓу 14-те тренери има и многу добро познати имиња како Наумче Мојсовски, Раде Стојановиќ, Митко Стоилов, Игор Котевски, потоа Андријана Будимир, Веселинка Треноска... 

Тие успешно го завршија вториот модул и рековме продолжуваат за Категорија 3, по што ќе се стекнат со право да водат и сениорски тим (откако ќе исполнат и услов за доволно искуство) како и со право да аплицираат и за мастер коуч лиценца на ЕХФ. 

За време на обуката која традиционално се одржува во Дојран, имаа и неочекувана посета. Дел од играчите на Академија Младост, новиот клуб и школа на Митко Стоилов дојдоа во Дојран за да се видат, разменат некое искуство, слушнат нешто ново од тренерската фела. Потег што е секако за поздравување и треба да биде и пример за другите, ако ништо друго тогаш поради респектот кон тренерите.

Убав потег, во секој случај на младите „Академци“. 

Тренери кои добија лиценца од втора категорија

 1. Александра Кузмановска – Кузман Илинден и Вардар
 2. Веселинка Треноска – РК Шампион
 3. Наумче Мојсовски – РК Струга
 4. Радослав Стојановиќ  - РК Металург
 5. Игор Котевски  - РК Бутел Скопје
 6. Митко Стоилов – РК Академија Младост
 7. Татјана Бојкова   -ЖРК Гевгелија
 8. Гоце Стоилов - Делчево
 9. Александар Таневски – РК Филип Вардар
 10. Слободан Чивлачки – РК Шампион
 11. Сара Богеска – ЖРК Деспина
 12. Здравка Дамовска –РК КЛ7
 13. Андријана Будимир - Вардар
 14. Билјана Богданова Смилевска – РК Лихнид 2012

Коментари

Коментари

Реклама