Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

13°

Временска прогноза

13° 12°19.10 / Саб
20° 15°20.10 / Нед
21° 15°21.10 / Пон
20° 14°22.10 / Вто
20° 13°23.10 / Сре
20° 13°24.10 / Чет
19° 12°25.10 / Пет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Почетокот на Вардар Јуниор Лига е почеток на нов момент во развојот на младите категории во прилепскиот Ракомет.

Александар Танески - ракоменетен тренер

Суштинси овој проект со Академијата беше повеќе од потребен, пред се што немаше каде и немаше кој да го види резултатот на насата работа. Сега кога ова го составивме и кога поцна да функционира на наше задоволство, е дури и по добро од очекувањата,

Академија води голема грижа за своето, т.е за се и секаде каде што функционираат нејзините регионални единици. Во принцип задоволлството е обострано, смееме да си дозволиме после точно 1 година, и конечно признаваме дека функционира се што постави, и предвиде директорката на Академојата, Танја Медвед. Кај нас конкретно во школата се направи селекција, што по природен, што по квалитативен избор. И сега, не секој може да биде наш член, што во минатото не беше случај.

Не сме, и нема да дозволиме да бидеме "игротека" наместо тоа што треба - Ракометна школа и клуб. Покана за членство имаат сите што сакаат да бидат дел од нас, а границата е да не бидат повозрасни од 18 години, што е прв услов.

Коментари

Коментари

Реклама