Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

19°

Временска прогноза

19° 21°19.08 / Пон
28° 20°20.08 / Вто
28° 20°21.08 / Сре
29° 21°22.08 / Чет
30° 23°23.08 / Пет
30° 20°24.08 / Саб
29° 19°25.08 / Нед

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Илија Пајмакоски од Прилеп, беше учесник на првите Европски олимписки игри , како дел од репрезентацијата на Македонија.

Прилепчанецот Илија Пајмакоски дел од македонската атлетска репрезентација - ilija pajmakoski

Првиот ден на трката од 1500м заврши на 13та позиција со резултат 4:11.06, а вториот ден на трката од 3000м со пречки заврши на 12та позиција.

Ова е едно големо искуство за мене со оглед на тоа колку сум млад - изјавува Илија.

Атлетиката на овие европски игри имаше екипен пласман, и заврши на 12та позиција, пред Албанија и Атлетските асоцијации на мали држави од Европа. На првите три позициии завршија Словачка , Австрија и Израел

Коментари

Коментари

Реклама