Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

33°

Временска прогноза

33° 25°23.08 / Пет
30° 22°24.08 / Саб
30° 19°25.08 / Нед
28° 18°26.08 / Пон
26° 18°27.08 / Вто
25° 20°28.08 / Сре
27° 19°29.08 / Чет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Од 3 до 5 април во близина на Прилеп ќе се одржи болдер маратон „Крали марко“ на кој ќе учествуваат околу 250 љубители на овој екстремен спорт.

Пролетен болдер маратон во Прилеп - bolder-maraton-krali-marko-960x600-1

Престојниот маратон беше една од главните причини за посета на Општина Прилеп од страна на претставниците од Македонско спортската качувачка федерација и компанијата за производство на помагала и опрема за болдеринг PETZL. Erwan Le Lann, директор за промоција и организација на настани од PETZL рече дека во Прилеп веќе е започнато со снимање на филм кој има за цел промоција на локации погодни за изведување на овој екстремен спорт.

Качувачки маратон во Болдеринг, кој ќе се одржи од 3 до 5 април септември на локалитетот „Баба“ во близина на Прилеп. 

Коментари

Коментари

Реклама