Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

12°26.09 / Сре
12° 27.09 / Чет
14° 28.09 / Пет
23° 10°29.09 / Саб
30.09 / Нед
-1°01.10 / Пон
13° 02.10 / Вто

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Градоначалникот Илија Јованоски денеска им врачи дипломи и вредносни ваучери од по 2000 денари на седум најдобри ученици од ромска националност од ОУ „Добре Јованоски“ од Прилеп.

vauceri za najdobrite ucenici romi

Феиме Османоска и Анел Османоски од 5 одделение, Санџана Мефаилоска од 6 одделение, Едис Еминоски од 7 одделение, Самира Реџепоска од 8 одделение и Давид Салиоски  и Инџи Мафаилоска од 9 одделение се најдобрите основци во ова училиште. Тие имаат одличен успех по сите предмети и посебно се истакнуваат со свои знаења и желба за нови знаења.

Овие ученици со своите родители денеска беа на средба кај градоначланикот Јованоски, по повод Меѓународниот ден на Ромите. 

Коментари

Коментари

Реклама