Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

18°

Временска прогноза

18° 25.09 / Вто
11° 26.09 / Сре
12° 27.09 / Чет
14° 28.09 / Пет
15° 12°29.09 / Саб
14° 11°30.09 / Нед
21° 01.10 / Пон

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Основниот суд во Прилеп денес го осуди поранешниот градоначалник на  Прилеп од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Марјан Ристески, затоа што не ја заштитил општинската зграда од фарбањето од страна на припадниците на шарена револуција.

Прилепскиот суд досуди 6 месеци условно и дополнителни 36.900 денари за бившиот градоначалник Ристески - MARJAN RISTESKI

Ристески со првостепена пресуда на Основниот суд во Прилеп е осуден со условна казна затвор во висина од 6 месеци, која што нема да се изврши доколку истиот не стори кривично дело во рок од 1 година. Дополнително на Ристески му се изрекува и парична казна во висина од 36.900 денари.

Прилепскиот суд досуди 6 месеци условно и дополнителни 36.900 денари за бившиот градоначалник Ристески - osuda marjan r

Коментари

Коментари

Реклама