Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

11°23.10 / Вто
11° 24.10 / Сре
25.10 / Чет
18° 26.10 / Пет
19° 27.10 / Саб
18° 10°28.10 / Нед
17° 12°29.10 / Пон

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

ВМРО – ДПМНЕ повторно игра на популистичка карта, обидувајќи се постизборното фијаско да го замени со градење рејтинг врз лаги и манипулации. И овој пат гази по човечките судбини, реагираа од Општинскиот комитет на СДСМ од Прилеп.

СДСМ: Екс градоначалникот на Прилеп ангажирал и по 170 лица преку договори за услуги во обид да купува гласови - sdsmprilep1

Марјан Ристески во изминатите години ангажирал и по 170-ина лица преку договори за услуги, договори по разни основи, во обид да купува гласови, да ги држи граѓаните во неизвесност. Ги ангажирал и им ги прекинувал договорите кога сака и како сака. Им давал лажна надеж дека ќе ги вработи на неопределено време. Новата локална власт затекна околу 60 ангажирани лица со договори за услуги по разни основи, на кои договорот којшто го склучиле со Марјан Ристески им заврши на 31 декември – се наведува во соопштението на СДСМ.

Коментари

Коментари

Реклама