Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

18.01 / Саб
-0°19.01 / Нед
-2°20.01 / Пон
-1°21.01 / Вто
22.01 / Сре
23.01 / Чет
24.01 / Пет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Зеленило на сите страни, а труе миризба на ѓубре. Живеат во природа, а како да се на сред буниште. Ваква слика затекна екипата на САКАМДАКАЖАМ.МК во битолските села Мегленци и Арамтуш, кои се на чекор до несанитарната депонија „Мегленци“.

Свињи хранети на битолската депонија „Мегленци“ се продаваат во Прилеп - svinji-i-rek-bitola-1

Тоа е ѓубриштето каде со години од комуналниот смет се ослободуваат општините Битола, Могила и Новаци. Депонијата е на чекор до РЕК, па смрдеата се меша со непријатниот мирис од рудниците и оџаците на комбинатот и се шири низ околината.

Целата сторија можете да ја прочитате на следниов линк

Коментари

Коментари

Реклама