Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

10°19.02 / Сре
20.02 / Чет
21.02 / Пет
-0°22.02 / Саб
23.02 / Нед
11° 24.02 / Пон
25.02 / Вто

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Со положување цвеќе пред споменикот на Могилата на непобедените одбележан е Денот на победата над фашизмот.

Во Прилеп одбележан денот на победата над фашизмот - mogila na nepobedenite den na pobeda protiv fasizmot

Цвеќе положија делегација од Општина Прилеп, од АРМ, Амбасадата на Руската федерација во Р.М, Сојузот на борци на град Прилеп и здруженија на граѓани. Исто така на денешен ден се навршуваат 71 година од загинувањето на народните херои Кире Гаврилоски - Јане и Круме Волнароски.

По тој повод делегаци од ОУ „Кире Гаврилоски – Јане“ и од Општина Прилеп положија свежо цвеќе пред бистите на овие народни херои во Алеата на непобедените, како и пред спомен плошата на Кире Гаврилоски - Јане.

Коментари

Коментари

Реклама