Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

19°

Временска прогноза

19° 21°19.08 / Пон
28° 20°20.08 / Вто
28° 20°21.08 / Сре
29° 21°22.08 / Чет
30° 23°23.08 / Пет
30° 20°24.08 / Саб
29° 19°25.08 / Нед

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

По најавените странски инвестиции во Прилеп, влегува уште една реномирана странска позната фирма. Станува збор за турска компанија од градежната индустрија која е заинтересирана да гради стамбено деловен комплекс  во централното градско подрачје.

Турска компанија заинтересирана да инвестира во Прилеп - turska-investicija-vo-gradezhnishtvo-prilep

Најголем интерес имаат покажано за местото каде  е лоцирана старата општинска зграда, а комлексот би се состоел од СПА центар, болница, катна гаража, детска градинка, дом за стари лица.

Градоначалникот Ристевски смета дека оваа инвестиција е од огромно значење за Прилеп и регионот. Тој во својата изјава посочи дека:

Дел од менаџерскиот тим на турската компанија се присутни повеќе пати во Прилеп, разгледувајќи ги понудените локации.

Оваа инвестиција исто како и останатите значи комплетно заживување на локалната економија и економијата во регионот и отворање нови работни места.

Коментари

Коментари

Реклама