Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

19.02 / Сре
20.02 / Чет
21.02 / Пет
-0°22.02 / Саб
23.02 / Нед
10° 24.02 / Пон
25.02 / Вто

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Во насока на подобрување на условите за научно - истражувачка работа на членовите од „Друштвото за наука и уметност“ од страна на градоначалникот Ристески им беше доделен еден персонален компјутер.

Донација за прилепското Друштво за наука и уметност  - donacija kompjuter

Општина Прилеп како и до сега продолжува да ја поддржува работата на „ Друштвото за наука и уметност“ каде членуваат околу 150 магистри и доктори на науки кои со својата работа имаат остварено значителен придонес во областа на научно истражувачката работа за нашиот град.

Прилепското друѓтво за наука и уметност е иницијатор за создавање на монографијата „Прилеп - милениумско пулсирање 1014 - 2014“, чија промоција се одржа на 26-ти декември во градската библиотека „Борка Талески“.

Печатењето на оваа монографија  е предвидено во буџетот на Општина Прилеп за 2015 година, а печатеното издание, според најавите, треба да излезе во првата половина од оваа година.

Коментари

Коментари

Реклама