Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

19.02 / Сре
20.02 / Чет
21.02 / Пет
-1°22.02 / Саб
23.02 / Нед
11° 24.02 / Пон
25.02 / Вто

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Италијанска компанија "Buzzi & Buzzi", која произведува расветни тела ќе инвестира во Прилеп. Претставници на компанијата денеска го посетија градот Прилеп и оставарија работна средба со Градоначалникот Марјан Ристески.

Италијанска модна компанија ќе инвестира во Прилеп - bucu i buci vo Prilep

На средбата беа разгледани можните локации за инвестирање. Оваа компанија ќе создаде во првата фаза околу 20 до 50 нови професионални работни места. Фирмата ќе вработува млади лица кои дипломирале и кои имаат одлични познавања од англискиот јазик.

По нивните консултации, решија да инвестираат во Македонија и во градот Прилеп зашто земјата нуди поволни можности за инвестирање. Компанијата беше позитивно изненадена и заинтересирана за поволната бизнис клима и со своите операции, оваа компанија ќе донесе уникатна високоразвиениа технологија за производство на расветни тела.

Коментари

Коментари

Реклама