Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

10°19.02 / Сре
20.02 / Чет
21.02 / Пет
-0°22.02 / Саб
23.02 / Нед
11° 24.02 / Пон
25.02 / Вто

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Унгарската национална трговска комора во Македонија во соработка со Општина Прилеп остварија бизнис средба на кои беа презентирани можностите за соработка помеѓу македонските и унгарските компании.

Остварена бизнис средба меѓу Унгарската национална трговска комора во Македонија и Општина Прилеп - ungarska delegacija vo Prilep

На презентацијата поздравен говор земаа: Градоначалникот Марјан Ристески, Амбасадорот на Унгарија во РМ Др. Јожев Бенце, одговорно лице за балканскиот регион г-дин Ласло Балог, претставник од Унгарската национална трговска комора г-дин Сашо Јанакиевски, проектот „Smart City“ беше презентиран од г-динот Тибор Сарзо од Унгарија. На презентацијата од страна на претставниците на бизнис секторот беа презентирани бизнис можностите и поволностите за инвестирање во земјава и градот.

Коментари

Коментари

Реклама