Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

19.02 / Сре
20.02 / Чет
21.02 / Пет
-0°22.02 / Саб
23.02 / Нед
10° 24.02 / Пон
25.02 / Вто

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Регионалната стопанска комора на Прилеп и Општина Прилеп се првите партнери кои потпишаа Меморандум за соработка, преку кој ќе се продлабочува и онака веќе добро восопставената соработка за развој на економски план.

Општина Прилеп и Регионалната стопанска комора потпишаа меморандум за соработка - memorandum stopanska komora i opstina prilep

Освен тоа се отвора можност за заеднички настап пред европските фондови за добивање на средства за реализација на заеднички пректи.

Со овој чин придонесува за заедничко дејствување во интерес на развојот на општината – изјави Симон Наумоски, претседател на Регионалната стопанска комора на Прилеп.

Градоначалникот Марјан Ристески вели дека со издржан проект ќе аплицираат за добивање пари од фондовите на ЕУ.

Проектот ќе биде од областа на едукација на квалификувана работна сила што треба да биде во прилог на стопанството, подобрување на производствените линии и отворање на нови работни места – изјави градоначалникот Ристески.

Инаку, општина Прилеп и Регионалната стопанска комора имаат десетгодишна плодна соработка.

Коментари

Коментари

Реклама