Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

12.12 / Чет
13.12 / Пет
14.12 / Саб
15.12 / Нед
16.12 / Пон
17.12 / Вто
10° 18.12 / Сре

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Во организација на министерот за странски инвестиции, Џери Наумов и локалната самоуправа, турска делегација од Истанбул беше во посета на Регионалната комора со седиште во Прилеп.

Бизнисмени од Истамбул во бизнис посета на Прилеп - opstinska zgrada prilep

Делегацијата ја предводеше Ахмет Копрулуоглу, претседател на Индустриско-трговската комора на Сакарја во Истанбул.

Како што информираат од Стопанската комора на Македонија, од страна на потпретседателката на Регионалната комора со седиште во Прилеп, Ирена Јакимоска, гостите беа запознати со организационата поставеност и функционирањето на Стопанската комора на Македонија - Регионална комора со седиште во Прилеп, со структурата на прилепското стопанство, како и со природните и човечките ресурси со кои располага овој регион.

На гостите од Република Турција им беше презентирана можноста за инвестирање во Технолошко индустриската развојна зона „Алинци“, која се наоѓа во непосредна близина на Прилеп. - See more at: http://emagazin.mk/Home/Single/4910#sthash.1Q5ANpkT.dpuf

Коментари

Коментари

Реклама