Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

12.12 / Чет
13.12 / Пет
14.12 / Саб
15.12 / Нед
16.12 / Пон
17.12 / Вто
18.12 / Сре

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Локалниот клуб на млади при Општинската Организација на СДСМ од Прилеп, заедно со црвениот крст, традиционално ја организира пред новогодишните празници 13-та по ред крводарителска акција, која под мотото „Дарувај крв-спаси живот“.

Традиционална предновогодишна крводарителска акција на СДСМ - Прилеп - sdsm krvodaritelska

Со задоволство можам да изјавам дека крводарителската акција, од година во година добива се поголем одзив, не само од членството на СДСМ, туку и од страна на граѓаните на Општина Прилеп. Впрочем, ваквите хумани активности, ние младите социјалдемократи ги организираме со цел да им помогнеме на сите граѓани подеднакно, кои имаат потреба од оваа драгоцена течност. Свесни сме дека секоја капка крв се брои, дека потребата од крв е секојдневна и дека на овој начин многу животи можат да бидат спасени или продолжени. Затоа, апелираме до сите граѓани, да бидат хумани, да бидат солидарни, да даруваат крв и да спасат нечиј живот - изјави Славчо Ѓорѓиоски од СДММ Прилеп

Коментари

Коментари

Реклама