Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

12.12 / Чет
13.12 / Пет
14.12 / Саб
15.12 / Нед
16.12 / Пон
17.12 / Вто
10° 18.12 / Сре

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Форумот на жени при Општинската организација на СДСМ од Прилеп, го продолжува одбележувањето на 3-ти Декември, Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби и со пригодни подароци, традиционално го посетивме дневниот центар за децата со посебни потреби„Sуница“.

СДСМ -Прилеп со подароци за децата со посебни потреби од дневниот центар „Ѕуница“ - sdsm dzunica

Секогаш се радуваме на средбите со децата од дневнот центар, а оваа година, покрај што за нив обезбедивме кебина и прехрамбени производи, децата ги израдувавме и на еден посебен начин.

Имено, писателката Сања Бозароска, авторка на специјалната книга за деца со посебни потреби „Подарок за ангелот“ и која лично на сите деца им подели по еден примерок од нејзината книга.

СДСМ се залага за поинтензивно вклучување на лицата со хендикеп во општествениот живот, затоа што длабоко сме убедени дека силата не произлегува од физичката конструкција, туку од нивната волја и енергија за поголем придонес во нашето општество.

Коментари

Коментари

Реклама