Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

33°

Временска прогноза

33° 25°23.08 / Пет
30° 22°24.08 / Саб
30° 19°25.08 / Нед
28° 18°26.08 / Пон
26° 18°27.08 / Вто
25° 20°28.08 / Сре
27° 19°29.08 / Чет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Најзагадено вчера било во Битола и Скопје, покажуваат мерните станици.

Најзагаден воздух вчера вечер дишеле скопјани и битолчани - Zagaden vozduh

Штетните PM10 честички во Битола достигнаа ниво од 390 микрограми на кубен метар, што е околу 5 пати над дозволеното.

Во Скопје најзагаден воздух вчера дишеле жителите во населбата 11 Октомври, Миладиновци, Аеродром. Кај Ректоратот загаденоста со ПМ10 честички е 354 микрограми на кубен метар.

Со овие алармантно опасни вредности, Скопје повторно се најде во 10те најзагадени градови во светот- вечерва се искачи на седмото место.  Пред нас е Приштина, која е на четвртото место според загаденоста, а Софија е на деветтото место.

Коментари

Коментари

Реклама