Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

27°

Временска прогноза

27° 14°18.09 / Сре
20° 19.09 / Чет
15° 20.09 / Пет
17° 11°21.09 / Саб
20° 15°22.09 / Нед
23° 14°23.09 / Пон
13° 10°24.09 / Вто

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Мерните станици на Министерството за животна средина покажуваат дека Македонија повторно се гуши во загаден воздух.

 vozila zagadeno skopje

Првиот човек на Град Скопје вели дека досега се преземени 27 нови мерки за подобрување на состојбата со загадениот воздух. Тој очекува дека еколошката категоризација на автомобилите ќе ги даде потребните резултати. 

Еко – налепниците за квалитетот на издувните гасови на автомобилите се насочени против средната класа и сиромашните граѓани во нашата земја реагираат од ВМРО ДПМНЕ, и бараат веднаш да се стопира овој проект.

Пред два дена од Владата информираа дека за подобро спарвување со загадувањето ќе се воведуваат еколошки налепници во црвена, жолта и зелена боја, во зависност од емисијата на издувни гасови и од погонот на моторното возило.

Коментари

Коментари

Реклама