Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

22°

Временска прогноза

22° 17°17.07 / Вто
21° 16°18.07 / Сре
23° 16°19.07 / Чет
23° 15°20.07 / Пет
27° 13°21.07 / Саб
31° 17°22.07 / Нед
28° 17°23.07 / Пон

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Градоначалникот Илија Јованоски денеска им врачи дипломи и вредносни ваучери од по 2000 денари на седум најдобри ученици од ромска националност од ОУ „Добре Јованоски“ од Прилеп.

vauceri za najdobrite ucenici romi

Феиме Османоска и Анел Османоски од 5 одделение, Санџана Мефаилоска од 6 одделение, Едис Еминоски од 7 одделение, Самира Реџепоска од 8 одделение и Давид Салиоски  и Инџи Мафаилоска од 9 одделение се најдобрите основци во ова училиште. Тие имаат одличен успех по сите предмети и посебно се истакнуваат со свои знаења и желба за нови знаења.

Овие ученици со своите родители денеска беа на средба кај градоначланикот Јованоски, по повод Меѓународниот ден на Ромите. 

Коментари

Коментари

Реклама