Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

17°

Временска прогноза

17° 17°22.06 / Пет
11° 23.06 / Саб
12° 10°24.06 / Нед
14° 12°25.06 / Пон
19° 13°26.06 / Вто
20° 14°27.06 / Сре
22° 15°28.06 / Чет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Основниот суд во Прилеп денес го осуди поранешниот градоначалник на  Прилеп од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Марјан Ристески, затоа што не ја заштитил општинската зграда од фарбањето од страна на припадниците на шарена револуција.

Прилепскиот суд досуди 6 месеци условно и дополнителни 36.900 денари за бившиот градоначалник Ристески - MARJAN RISTESKI

Ристески со првостепена пресуда на Основниот суд во Прилеп е осуден со условна казна затвор во висина од 6 месеци, која што нема да се изврши доколку истиот не стори кривично дело во рок од 1 година. Дополнително на Ристески му се изрекува и парична казна во висина од 36.900 денари.

Прилепскиот суд досуди 6 месеци условно и дополнителни 36.900 денари за бившиот градоначалник Ристески - osuda marjan r

Коментари

Коментари

Реклама