Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

17°

Временска прогноза

17° 17°22.06 / Пет
11° 23.06 / Саб
12° 10°24.06 / Нед
14° 12°25.06 / Пон
19° 13°26.06 / Вто
20° 14°27.06 / Сре
22° 15°28.06 / Чет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

ОУ „Добре Јованоски“ е едно од четирите училишта, коишто добија грант од јапонската амбасада. Амбасадорката на Јапонија, Кеико Ханеда денеска ги потпиша договорите  за доделување грантови во вредност од над 428 илјади евра со девет јавни институции од Македонија.

ОУ „Добре Јованоски“ доби грант од jапонската амбасада - oou dobre jovanoski

Парите се дел од програмата за поддршка на мали проекти за човекова безбедност.

ОУ „Добре Јованоски“ е единственото основно училиште во Прилеп, каде наставата ја следат македонски и ромски ученици.

Коментари

Коментари

Реклама