Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

22°

Временска прогноза

22° 17°17.07 / Вто
21° 16°18.07 / Сре
23° 16°19.07 / Чет
23° 15°20.07 / Пет
27° 13°21.07 / Саб
31° 17°22.07 / Нед
28° 17°23.07 / Пон

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Со делење флаери во центарот на Прилеп, Здравствениот дом и во градската болница, здружението „Сочувај, лекувај- асоцијација на пациенти со болести на црниот дроб“ во соработка со Меѓународната алијанса на организаии на пациенти (ИАПО) денеска, за прв пат го одбележа 2 декември- меѓународниот ден на солидарност за пациентите.

Одбележан меѓународниот ден на солидарност за пациентите во Прилеп - solidarnost so pacienti prilep

Годинава кампањата се одвива под мотото: „Глобално јакнење на пациентите- моќ преку знаење“ и крајната цел е пациентите да станат свесни за своите права и за одговорноста кои самите ја имаат за сопственото здравје.

Претседателката на здружението Билјана Мирческа, рече дека денот на солидарност на пациентите е инициран од фондацијата Морис Мосес во Кенија во 2011 година, а членовите на ИАПО ја поддржува визијата и мисијата да се обезбеди најдобар третман за пациентите во здравствените системи.

Коментари

Коментари

Реклама