Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

-7°16.12 / Нед
-3° -3°17.12 / Пон
-3° -5°18.12 / Вто
-3° -11°19.12 / Сре
-1° -9°20.12 / Чет
-2°21.12 / Пет
-11°22.12 / Саб

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Премиерот Зоран Заев рече дека законот за нотаријат ќе претрпи измени. Колку што се во право адвокатите, толку се во право и нотарите, рече тој, мислејќи на последните дебати меѓу овие две страни.

Адвокатите се заканија со штрајк, Заев најави измени на Законот за нотаријат - advokatska komora

Заев исто така рече дека верува дека овој проблем може да се реши применувајќи ги меѓународните пракси. Адвокатите се заканија со штрајк. Тие бараат да се повлече предлог законот за нотарјат. Според нив овие измени не беа предвидени со Планот 3-6-9.

Коментари

Коментари

Реклама