Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

13°

Временска прогноза

13° 12°19.10 / Саб
20° 15°20.10 / Нед
21° 15°21.10 / Пон
20° 14°22.10 / Вто
20° 13°23.10 / Сре
20° 13°24.10 / Чет
19° 12°25.10 / Пет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Владата  одлучи Мерцедесот од бомбите да оди на продажба со електронско јавно наддавање, со почетна цена од 230 илјади евра.

Владата одлучи Мерцедесот да оди на аукција - vladin mercedes 35lqa48xpigq1cx7ppj8qo

Тој беше купен на барање на поранешниот премиер Никола Груевски по цена од 600тини илјади евра и за овој случај се води судскиот процес Тенк.

По вчерашната седница од Владата соопштија и дека во акцијата на денот на дрвото од 2008 до 2016та биле потрошени 18 милиони евра, а успешно биле засадени само 21 процент садници.За палмите биле потрошени 31 милион денари, а од нив не прежиевеала ниту една.

Владата одобри и две нови странски инвестиции, ќе бидат прифатени препораките на УНЕСКО за заштита на охрифдскиот регион. Ги задолжи министерствата да ги достават приоритетите за реформи планирани до крајот на годината.

Телма

Коментари

Коментари

Реклама