Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

-1°

Временска прогноза

-1° -1°19.01 / Пет
20.01 / Саб
-0° 21.01 / Нед
-1° -8°22.01 / Пон
11° -2°23.01 / Вто
11° -1°24.01 / Сре
-2°25.01 / Чет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

По допрен глас отворен е предмет во Основното јавно обвинителство Скопје за  кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218 од Кривичниот законик.

OJO по допрен глас отвори постапка за Дрисла  за загадување на животната средина и природата - drisla 1

Во насока на утврдување на фактите, надлежниот јавен обвинител испрати барање до Министерството за животна средина и просторно планирање за добивање потребни податоци во врска со досегашна извршена контрола над работењето на депонијата ДРИСЛА – СКОПЈЕ ДОО, како и доколку е извршена контрола дали е констатирано почитување на протоколите за согорување на медицински отпад од страна на депонијата и други информации.​

Коментари

Коментари

Реклама