Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

33°

Временска прогноза

33° 25°23.08 / Пет
30° 22°24.08 / Саб
30° 19°25.08 / Нед
28° 18°26.08 / Пон
26° 18°27.08 / Вто
25° 20°28.08 / Сре
27° 19°29.08 / Чет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

„Пиреј“ од Петре.М. Андреевски, во режија на Љупчо Ѓорѓиевски, е новата претстава што се подготвува во театарот „Војдан Чернодрински“, чија премиера ќе биде на крајот на април.

На прилепската сцена се поставува „Пиреј“ - Ljupco Goergievski ja rezira Pirej

Првпат во драмска форма текстот е изведен во 1982 година во Битолскиот театар, во режија на Владимир Милчин, што значи по повеќе од 35 години се става на сцена, овој пат со прилепскиот театар.

Коментари

Коментари

Реклама