Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

-7°16.12 / Нед
-3° -3°17.12 / Пон
-3° -5°18.12 / Вто
-3° -11°19.12 / Сре
-1° -9°20.12 / Чет
-2°21.12 / Пет
-11°22.12 / Саб

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Против 15-годишник од Прилеп е поднесено посебно известување поради основано сомнение дека цртал кукасти крстови на Меморијалниот музеј „11 Октомври 1941 година – Участакот“  и на уште неколку други објекти.

 krali marko kukasti

Малолетникот К.Д. е осомничен за кривично дело „оштетување или уништување на добра под привремена заштита или културно наследство или природни реткости“.

Тој на 30 јануари годинава од страна на полициски службеници бил забележан како црта кукасти крстови на Меморијалниот музеј „11 Октомври 1941 година – Участакот“ кој е споменик на културата и на уште неколку други објекти.

Коментари

Коментари

Реклама