Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

20°

Временска прогноза

20° 26°21.07 / Нед
27° 19°22.07 / Пон
24° 17°23.07 / Вто
24° 17°24.07 / Сре
25° 20°25.07 / Чет
27° 20°26.07 / Пет
28° 21°27.07 / Саб

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Прилепската полиција поднесе кривична пријава против 39-годишна прилепчанка за сторено кривично дело „злоупотреба на службена положба и овластување“ во својство на директорка на основно училиште.

Кривична за директорка на прилепско училиште која вршела набавки без договор - policija amblem

Како што информираат од МВР, пријавената во текот на 2017 година, како директорка на прилепското основно училиште „Блаже Конески“, вршела набавки на стоки и услуги без да спроведе постапка за јавна набавка и писмен договор со економските оператори.

Исто така, прилепчанката во повеќе наврати, спротивно на законот на јавни набавки, односно без одобрување од Општина Прилеп, вршела набавки на стоки и услуги од фирми.

На овој начин, пријавената предизвикала материјална штета од 3.069.454 денари на буџетот на општина Прилеп.

Коментари

Коментари

Реклама