Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

14°

Временска прогноза

14° 13°19.10 / Саб
20° 15°20.10 / Нед
21° 15°21.10 / Пон
20° 14°22.10 / Вто
20° 13°23.10 / Сре
19° 12°24.10 / Чет
19° 12°25.10 / Пет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Иновативниот препарат Ендонорм е резултат професионализмот и посветената работа на руските научниции од компанијата Фитопанацеа. Ендонорм e природен растителен препарат кој не е предвиден за доживотна употреба и се препорачува да се користи по претходна консултација со доктор специјалист за болести на тироидната жлезда.

ЕНДОНОРМ® (ENDONORM®) - ефикасно против заболувањата на тироидната жлезда - endonorm

Лекот Ендонорм можете да го порачате на следниве контакти: +389 2 3298 985, +389 2 3298 992; Моб. +389 78 388 898;  E mail:panterfax@gmail.com, astrapan@gmail.com  )

Распространетост на болестите на тироидната жлезда Според податоците на Светската здравствена организација (СЗО), од ендокрините заболувања, болестите на тироидната жлезда заземаат второ место после дијабетесот. 

Повеќе од 665 милиони луѓе ширум светот  боледуваат од еутироидна струма (гушавост), или некое друго заболување на тироидната жлезда. 1, 5 милијарди луѓе се соочуваат со ризикот од јододефицитарни  болести. Согласно статистичките податоци, бројот на новозаболени од болестите на тироидната жлезда се зголемува за 5% на годишно ниво. Средства и методи на лечење на болестите на тироидната жлезда Постојат неколку основни начини на лекување на тироидните болести ; хормонска терапија, примена на антитироидни средства (тиреостатици), хирушки зафат (тироидектомија) и примена на радиоактивен јод.

Сите овие методи на лекување на тироидната жлезда се пропратени со бројни и значајни контраиндикации и недостатоци. Така на пример хормонската терапија подразбира доживотна употреба на тироидни хормони, што доведува да на крај тироидната жлезда престане да функционира, правејќи ги пациентите “доживотни зависници” од фармацевтските компании Целта за примена на антитироидните средства е делумно или потполно стопирање на функцијата на сопствената тироидна жлезда, а потоа пациентот преминува на хормонска терапија.

Лекот Ендонорм можете да го порачате на следниве контакти:  +389 2 3298 985, +389 2 3298 992; Моб. +389 78 388 898;  E mail:panterfax@gmail.com, astrapan@gmail.com  )

Современата медицина не е во состојба да им понуди алтернатива на пациентите со болести на тироидната жлезда и ги игнорира маните на постоечките стандарди и шеми на лекување.  

ЕНДОНОРМ® - ново средство за лекување на болестите на тироидната жлезда До скоро не постоеше лек кој освен способноста да ги елиминира симптомите на болеста , може да ја поврати првобитната функција на тироидната жлезда, како и нејзината нормална еутироидна состојба, но тоа се промени како резултат на посветеноста и професионализмот на стручните лица од руската компанија Фитопанацеа.

ЕНДОНОРМ е потполно природен растителен препарат. Главна активна состојка на ЕНДОНОРМ е супстанцата Албинин, која се изолира од екстрактот добиен од коренот на растението бел петопрст (Potentilla alba) добро познат во народната медицина во Русија и европските земји. Препарати од Бел петопрст се препорачуваат кај различни болести, вклучително и оние на тироидната жлезда: хипотиреоза (хипофункција), хипертиреоза (хиперфункција, тиреотоксикоза, Базедова болест), хроничен тиреоидитис (Хашимото тиреоидитис, акутен и субакутен тиреоидитис), еутироидна струма (дифузна или чвораста), тироидна хиперплазија. Научниците од Фитопанацеа развиле агротехнологија на одгледување на Бел петопрст преку употреба на органски ѓубрива, без примена на било каков пестицид, што овозможило да се развие масовно производство и преработка на оваа лековита билка. Производството на препаратот ЕНДОНОРМ се изведува со помош на патентирана, оригинална и уникатна технологија која овозможува одличен квалитет.

Препаратот ЕНДОНОРМ е мешавина од суви растителни екстракти, главна активна компонента на препаратот е супстанцата Албинин, која потекнува од екстрактот на Бел петопрст, додека другите компоненти во склоп на препаратот  го зајакнуваат и модулираат дејството на оваа супстанца.

  • Секое пакување на Ендонорм содржи 60 или 90 капсули со следниот состав:
  • Сув екстракт од корен на бел петопрст (Potentilla alba)- -------------200mg
  • Сув екстракт од херба на двозаб (Bidens tripartite)---------------------80mg
  • Сув екстракт од корен на растението сладок корен (Glycyrhiza glabra)-50mg
  • Лиофилизиран прав од кафеава алга – ламинарија (Laminarija saccharina)-70 mg  

Дозирањето зависи од индивидуалната состојба и се врши според точно одредена шема, пожелно во соработка и надзор на доктор специјалист за болести на тироидната жлезда.

Лекот Ендонорм можете да го порачате на следниве контакти: +389 2 3298 985 +389 2 3298 992 Моб. +389 78 388 898;  E mail:panterfax@gmail.com, astrapan@gmail.com  

Коментари

Коментари

Реклама