Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

15°

Временска прогноза

15° 18°17.08 / Саб
26° 18°18.08 / Нед
27° 19°19.08 / Пон
28° 21°20.08 / Вто
29° 21°21.08 / Сре
29° 22°22.08 / Чет
30° 23°23.08 / Пет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Сега тој планира да ја усоврши својата сопруга, „таа“ да може да ги извршува основните работи во домаќинството.

Кинез се ожени со робот што сам го направил - woman robot

Женг Џијаџи, кој има 31 година и работел за „Хуавеи“, организирал неформална церемонија за себе и роботот што сам го направил, кој се вика Јингјинг. На венчавката присуствувале мајката на Женг и негови пријатели.

Роботот може да изговара едноставни реченици и визулено да препознава кинески знаци. Сега тој планира да ја усоврши својата сопруга, „таа“ да може да ги извршува основните работи во домаќинството.

Некои експерти сметаат дека бракот меѓу луѓе и роботи може да биде озаконет до 2050 година, зашто постоел голем интерес за таков вид на заедница.

Коментари

Коментари

Реклама