Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

14°

Временска прогноза

14° 13°19.10 / Саб
20° 15°20.10 / Нед
21° 15°21.10 / Пон
20° 14°22.10 / Вто
20° 13°23.10 / Сре
19° 12°24.10 / Чет
19° 12°25.10 / Пет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

„Трил вок“ (Thrill Walk), 200 метри долгиот стаклен мост во Швајцарија ги поврзува карпите на алпскиот врв Шилторн.

Мостот се состои од неколку различни делови по кои туристите шетаат, ползат или се искачуваат по нив, вклучувајќи го и тунелот долг осум метри над провалијата од 250 метри.

Прошетката по мостот започнува на 2970 метри надморска височина, а посетителите од пад ги штитат само безбедносните мрежи.

Сите оние кои ќе се осмелат да се впуштат во оваа авантура, ќе бидат наградени со прекрасен поглед на врвовите Ајгер, Монх и Јунгфрау, како и со панорамски поглед од 360 степени на повеќе од 200 планински врвови во околната област.

Коментари

Коментари

Реклама