Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

33°

Временска прогноза

33° 25°23.08 / Пет
30° 22°24.08 / Саб
30° 19°25.08 / Нед
28° 18°26.08 / Пон
26° 18°27.08 / Вто
25° 20°28.08 / Сре
27° 19°29.08 / Чет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Прилепското Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка е формирано пред 5 год. како информатор на 10-тина дечки кој секоја Недела заминуваа на планина да се одморат од секојдневниот градски метеж.

Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 2 800x497

Имаат 540 членови од кој 70-тина се активни и се занимаваат со повеќето алтернативни спортови, како активно возење планински и друмски велосипедизам.

Пред 2 години почнаа да прават настани и да возат поголеми тури. За пролетва во план им е да поставиме клупи и маса на видиковецот кај Чешма на Слива, каде што секојдневно во топлиот период возат повеќе од 100 велосипедисти, и на есен на Турата - „Преку Слива“.

Еве дел од фотографиите, амбиентот и местата кои овие прилепски витези на точаци ги посетија на ланската тура „Преку Слива“:

Да споменам дека беше ладно…Не! Беше многу ебано ладно! Претходната недела фаќавме боја додека маркиравме, ама таа недела пингвините се построија за парење да одат…Се појавивме на почеток само тројца и малку на смеа и со сомнеж погледнувавме дали ќе се појави уште некој. Океј имаше најави и ветувања, ама никој не очекуваше дека треба да го тресиме нафталинот од зимските јакни. Ама лека, полека почнаа да се собираат хероите и се загреавме малку со расположението - вели Кире

Еве дел од атмосферата утрото:

Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 14 800x530

 Спонзорите обезбедија и доручек за учесниците:

Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 1 800x530

И на крај се собравме во прилично голем број сите расположени за да ја почнeме турата:

Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 2 800x497

Започнавме од старит пат за Лагово и свртивме накај Мариово:

Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 3 800x530

Кратко потоа веќе се протегаше во видокот прилепското поле и Штавица:

Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 4 800x530

Уште еден прекрасен поглед од карпата:

Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 5 800x530

И веќе сме спремни за тргнување:

Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 6 800x530

Зен момент со точакот:

Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 7 800x530

Имаше и доста препреки за да не биде монотоно:

Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 8 800x530
Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 11 800x600

Попарно стасавме до археолошкиот локалитет помеѓу Бонче и Подмол од пелагониското царство:

Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 9 800x530
Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 10 530x800

Преку Подмол и Марул се спуштивме до Волково за да крајна дестинација биде манастирот во с. Селце каде што беше обезбедена вечера за учесниците:

Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 12 800x600

Завршната вечера. На здравје!

Здружение на љубители на Ридско-планински активности, рокенрол и добра чашка - прва епизода - zrpadcr 13 800x530

Коментари

Коментари

Реклама