Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

27°

Временска прогноза

27° 14°18.09 / Сре
20° 19.09 / Чет
15° 20.09 / Пет
17° 11°21.09 / Саб
20° 15°22.09 / Нед
23° 14°23.09 / Пон
13° 10°24.09 / Вто

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Кога би можеле да го поделиме животот само на два дела, би го поделиле на време кое сакаме да го прескокнеме (ама не можеме), и време кое сакаме да го запреме.

Купете време за себе си со часовниците на Оптил - guess-2

Тоа е нашето време, личното време, посебно на секој од нас, време за желби, потреби, време за кое на светот не му е грижа. Часовникот е заедничката сенка на тие две времиња.

Тој не е одлика на богатство, или на статус, туку е одлика на епска мажествена издржливост низ времето кое го носиме како товар, до почнувањето на она, „небитното“ за светот, време во кое се посветуваме на малите детали кои не дефинираат. Исто како што не дефинира и изборот на часовникот во кој наѕираме, со исчекување, уште колку преостанува до преминот од она што сакаме да сме, до она што мораме да бидеме, и обратно.

Колку е изгледот на нашиот часовник во склад со нашиот изглед, колку е неговиот карактер ( дизајн) доследен на нашиот карактер. Правилно избраниот часовник е гордо оковување со своето време, испраќање сигнал дека имаме време за живеење, дека имаме немаме време за губење, дека е битна секоја секунда, па дури и кога правиме небитни нешта само затоа што во нив уживаме, а тоа е времето кое би сакале да го запреме.

Соработници: Оптика „Оптил“

Модели: Илија Русески (за Police) и Александар Перковски (за Guess

Фотографија: Божидар Барлакоски

Купете време за себе си со часовниците на ОптилКупете време за себе си со часовниците на ОптилКупете време за себе си со часовниците на ОптилКупете време за себе си со часовниците на ОптилКупете време за себе си со часовниците на Оптил

Коментари

Коментари

Реклама