Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

23.01 / Сре
-2°24.01 / Чет
-1° -3°25.01 / Пет
-2° -8°26.01 / Саб
-4° -12°27.01 / Нед
-6° -17°28.01 / Пон
-7° -19°29.01 / Вто

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

(Прилеп, 1928 - Скопје, 1989) Театарски, филмски и телевизиски актер.

Dimitar Gesoski
Димитар Гешоски учествува во формирањето на првиот професионален драмски ансамбл во Прилеп во 1950 година.

Професионалната кариера ја продолжува во Скопје како член на Драмата при Македонскиот народен театар од 1958 до 1964 година кога станува член на Драмскиот театар.

Забележително беше неговото учество во македонскиот игран филм, на Телевизијата и Радиото.
Димитар Гешоски е добитник на наградата на град Скопје „13 Ноември“.

Коментари

Коментари

Реклама