Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

18.01 / Саб
-0°19.01 / Нед
-2°20.01 / Пон
-1°21.01 / Вто
22.01 / Сре
23.01 / Чет
24.01 / Пет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Во 10без10 со...

Во 10без10 со: Андреј Габроски

За студентското организирање, за Студентскиот парламент, за законот за екстерно тестирање во високото образование, за студентските протести. Во 10без10 со Андреј Габроски, претседател на Студентскиот парламент на

Повеќе...

Во 10без10 со Сара Стеваноска

Во 10без10 со Сара Стеваноска. Прилепска ракометна интернационалка, која после настапувањето во неколку македонски ракометни клубови, своето место го најде во шампионскиот ЖОРК „Јагодина“ во Р. Срија. Беше дел од

Повеќе...

Во 10без10 со Огнен Јанески

Единствено, ќе жалам, што поради причините кои ги спомнав на претходното прашање за младите во Прилеп, имам се’ поголема желба да си заминам од државава, зашто никаде во Македонија не е поразлично, а најмалку во

Повеќе...

Во 10без10 со Сашо Николоски, директор на ЈКП Водовод и Канализација - Прилеп

Од 2007 година нема зголемување на цената на водата. Прилеп е град со најниска цена за вода. До сега немаме одлука од Управен одбор за зголемување на цената, а нема да има покачување на цената во блиска иднина

Повеќе...

Во 10без10 со The Hounds

За секој уметник е тешко да го одвои приватниот живот од професионалниот. Животот е Rock’n’Roll, a тој живот не трпи цензура од било каков вид.

Повеќе...

Во 10без10 со Бошко Талески - раководител на даночното одделение во Прилеп

„Сакам да нагласам дека сите овие средства, до еден денар, претставуваат директни инвестиции во огромниот број на проекти за подобрување на постојната или изградба на нова инфраструктура во нашиот град“

Повеќе...

Во 10без10 со Рубинчо Седлоски

Во 10без10 со Рубинчо Седлоски, долгогодишен прилепски ракометар, ракометен судија, председател на судски збор, основач на РК “Жито Прилеп„ и еден од основачите на актуелниот ракометен клуб “Прилеп„

Повеќе...

Во 10без10 со Димитар Стевананџија - народен пратеник

Одлично е чувството кога знаеш дека имаш личен придонес во делата што ќе останат за сите прилепчани. Во мојата политичка кариера, немам доживеано пораз!

Повеќе...

Во 10без10 со Дражен Котески - директор за маркетинг и продажба во Дониа

Гордост ми е што можам да кажам дека јас заедно со уште неколку млади колеги бевме и сме дел од случувањата кои се дел од успешната приказна за растот на Дониа.

Повеќе...

Во 10без10 со Давид Нешкоски

После долги години како гитарист на блуз бендот "Crossroad blues band" Давид Нешкоски сега веќе предводи свое трио со кое интензивно ја освојува балканската блуз сцена. Со музиката е од својата 12 година, а сега ја започна и

Повеќе...

Во 10без10 со Владимир Мисев

Владимир Мисев е политиколог, роден е 1980 во Прилеп. Завршил политички студии во Скопје на Правен Факултет. Магистерски студии завршил во Грац- Австрија од областа на Европски Студии.

Повеќе...

Реклама