Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

Временска прогноза

18.01 / Саб
-0°19.01 / Нед
-2°20.01 / Пон
-1°21.01 / Вто
22.01 / Сре
23.01 / Чет
24.01 / Пет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Урбани херои

Урбани херои: Александра Спасеска - Поразително е тоа што во изминативе пет години испратив во странство добар дел од луѓето со кои сонувавме да направиме подобра иднина

Кратка одломка од времето за разговор на онаа Александра, меѓу литератите и спектаторите на модата позната како Везилка, за сите останати Спасеска, која веќе години не живее во Прилеп, но секое нејзино провејување низ

Повеќе...

Урбани херои: Милена Богеска - Овде сите се знaеме, a ни мaлку не се пoзнaвaме, зaтoa штo рaзгoвaрaме пoвршнo плaшејќи се oд туѓ муaбет. Не сме свесни декa сaмите нa себе си сме нaјгoлем прoблем

Една Милена, која со плуќа полна пркос гo надминува прилепскиoт стереoтип декa мaжите се oние пoхрaбрите , провејува низ Прилеп, носејќи ја со себе заборавената бунтовност на еден млад (збунет) човек. Жива клетка на

Повеќе...

Урбан херој: Билјана Крнческа - Чекам Прилеп да се ослободи од чаурата на суетните медиокритети и културно и духовно да се препороди

Билјана Крнческа - прилепска урбана дама, чии чекори низ градот ги прати немарен шепот, и втренчен поглед од будното око на чаршијата. Утринското лице на многу телевизиски куќи, препознатливиот глас на многуте радија

Повеќе...

Урбан херој: Јане а.к.а Рибаро - Сакам да го видам мојот Прилеп како слободарски град

Јане Рибаро, во Прилеп колку го знаат - толку не го знаат, што не е случај ако гледаме подалеку од Прилеп. Човекот од кај кого ќе купите чевли, а нема да знаете дека со своите сатирични видео клипови е неизлечива

Повеќе...

Реклама