Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

25°

Временска прогноза

25° 22°26.06 / Сре
24° 19°27.06 / Чет
25° 14°28.06 / Пет
20° 13°29.06 / Саб
20° 15°30.06 / Нед
23° 18°01.07 / Пон
27° 20°02.07 / Вто

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

"Божјиот град" на Фернандо Моралес е убедлива приказна за тоа како влијае криминалот на сиромашната популација на Рио Де Женеиро.

 

Иако нарацијата од време на време прескокнува на други теми, главниот фокус е на Кабелеира кој формира банда со име "нежното трио". Тој и неговиот најдобар другар, Бене ( Филипе Хаагенсен) стануваат лордови на криминалот какви градот одамна не доживеал. Кога Бене е убиен рпед да може да се "пензионира" , малиот Зе се  обидува да го совлада нивниот главен непријател, Сандро Ценура (Матеус Нахатергаеле). Но Сандро и еден млад гангстер по име Мане формираат алијанса и почнуваат гангстерска војна со малиот Зе. Фотографот аматер Бускапе (Александре Родригез) успева да долови фотографии од бруталната војна на бандите, правејќи ја нивната приказна многу позната.

Коментари

Коментари

Реклама