Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

13°

Временска прогноза

13° 12°19.10 / Саб
20° 15°20.10 / Нед
21° 15°21.10 / Пон
20° 14°22.10 / Вто
20° 13°23.10 / Сре
20° 13°24.10 / Чет
19° 12°25.10 / Пет

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Отфрлањето на општествените стеги, тривијалноста и несериозниот пристап кон општетсвените институции кои во Викторијанска Англија се мерило за вредноста на секоја поединка, се тема која само генијалниот Вајлд успева на ваков циничен начин да ѝ ја сервира на публиката.

Важно е да се викаш Ернест - The-Importance-of-being-Earnest

Важно е да си Ернест, односно да се викаш Ернест е малечка драма со големо значење. Неколку лика, секој од нив води двоен живот, дами од високото општество и нивните ќерки чија единствена цел е добро да се омажат и цела низа на прекрасни зајадливи, сатирични дијалози. Двајца пријатели, секој од нив плејбој на свој начин, забавувачи и оригинални во нивните намери да ги избегнат општествените обврски и со измама да го добијат она што го сакаат.

И една тотална збрка. Напишана пред повеќе од 100 години, многу од филмовите со слична тематика се само бледа копија на идејата на Вајлд.

Sakamknigi.mk

Коментари

Коментари

Реклама