Едукативно-забавен портал на Град Прилеп

10bez10.com

26°

Временска прогноза

26° 18.10 / Сре
18° 19.10 / Чет
17° 20.10 / Пет
17° 21.10 / Саб
23° 22.10 / Нед
17° 11°23.10 / Пон
16° 24.10 / Вто

Банкометар

Банкометар

10bez10.com

Содржина

Содржина

Македонски

Оти бе ич не ви работи „работата“? - колумна на Александар Цветкоски

Ами, дека ви ја видовме „работата“? Не ви е ич гајле? Не ви е „работата“ за машала, оти не работи. Ама ич!

Повеќе...

Новинарите со кривична пријава против ТВ Нова

Група поранешни вработени, новинари и технички персонал, ќе поднесуваат кривична пријава против одговорните во ТВ Нова повикувајќи се на член 166 од к.з кој се однесува на дела против работните односи, а поради

Повеќе...

Нов бран бегалци во Октомври - колумна на Александар Цветкоски

Веќе започна. После локалните избори, бранот ќе се засилел. Малчески, додуша презадоцнето со години, открил дека вемерето ќе паѓа, па отиде бегалка. Можеби ќе открие и дека Џон Ленон го убиле.

Повеќе...

„За“, или „против“, промена на полот - колумна на Александар Цветкоски

Не плашeте се. Нема да има референдум за оваа дилема, заедно со локалните избори. Таравари не спомна ништо околу решението на оваа дилема, лукаво избегна, но ужаснат од помислата дека еден ден треба да одговори - избега

Повеќе...

Ќе има ли некогаш дебата, без борба за власт - колумна на Александар Цветкоски

Сетете се на јагнето, што ги „туражирало“ овчарите, со лагата дека доаѓа волкот?

Повеќе...

Референдум за Маркови Кули - колумна на Александар Цветкоски

Ги информирам граѓаните на Прилеп дека на 15 – ти октомври, заедно со задоцнетите локални избори, Референдумот за 6 – те лица кои бараат азил, односно за непримање мигранти кои ги нема и заедно со најавените Референдум

Повеќе...

Будење или бладање - колумна на Александар Цветкоски

Следната кампања на вемерето ќе се викала „Стоп за купување носач на авиони“ и ќе го разбудувала народот дека на Македонија не и е потребен носач на авиони, кој владата на Заев сакала да го купи – одма после локалните

Повеќе...

Град со толку кандидати за градоначалник не треба да се плаши за својата иднина - колумна на Александар Цветкоски

Засега, во Прилеп, не е досадно со локалните избори, кои не се ни близу. Вемерето молчи за својот предлог, а од есдеес засега има само десетина нестрпливи, кои инсистираат на партиска поддршка за својата „заслужена“

Повеќе...

Бесните пци на Кајафа - колумна на Александар Цветкоски

Голгота! Тоа Македонија помина. Веќе заборавивме? Бесните пци на Кајафа тоа ни го сместија.Дали навистина заборавивме дека шепотевме, гледајќи лево – десно, некој да не чуе и пренесе? Толку ли сме комотни да

Повеќе...

Ние сме тие, на кои родителите не предупредуваа - колумна на Александар Цветкоски

 Колку сакаат нека се фалат Америкаците, НАТО, ЦИА и останати „задолжени за светот“ дека тие ја уништиле Југославија. Немаат шанси со нас. Ние си ја уништивме. Еве, до сега успешно ни одеше и со уништувањето на

Повеќе...

Вмровски морал: крадел оти морал - колумна на Александар Цветкоски

Зврле куртули, за сега. Братислав и Јелена – не. Едната си ги зеде „пластичните“, а вториот заборавноста дека некогаш и тој беше човек и како „праведници од јавна куќа“, си заминаа. Ќе ве паметиме како мали и небитни

Повеќе...

Реклама